Вперше з часу, як почалася повномасштабна війна, співвласники будинків можуть взяти кредит на утеплення.

За словами експертів, це може заощадити вартість утеплення на 60%. Програма "Енергодім" фонду енергоефективності надає таку можливість. До програми недавно приєднався і Глобус банк – ще один учасник. Про це повідомили на офіційному сайті банку.

Програма передбачає, що 40% від вартості утеплення будинку, проєкт з енергоефективності мають найти самі власники. 40% для отримання послуги надає сам фонд, 20% можна залучати з інших можливих джерел.

Кредит. Фото: скрін youtube
Кредит. Фото: скрін youtube

Під час пошуку власного внеску у розмірі 40% власники можуть долучатися до програми кредитування за вигідними умовами. Ці кредити можуть дати банки-партнери фонду.

Популярні новини зараз
Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків З цими хворобами точно не мобілізують: які болячки помітить навіть ВЛК Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним" Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші
Показати ще

Голова фонду попередньо прогнозує, що на утеплення будинків планується видати 50 мільйонів гривень, це приблизно на 100 проєктів утеплення. Ці гранти отримають у період цього року.

Голова банку Глобус також інформує, що установа готова фінансувати ці проєкти прямо зараз, незважаючи на військовий стан та різні фінансові ризики.

гроші, фото: google
гроші, фото: google

Спеціально для цього проекту розроблено систему кредитування, що включатиме кредит під 16% і видаватиметься на 5 років. Банкір розповів, що більша частина кредитування приходиться на утеплення будинків досить старих 1980-70 років. Це зазвичай будинки, які без капітального ремонту в експлуатації знаходяться понад 40 років.

Фонд енергоефективності – державна установа, що реалізує проєкт з енергоефективності та енергозбереження. Вже програма допомогла 75 тисячам домогосподарств, сума становила більше 100 мільйонів гривень.

Нагадаємо, портал Знай інформував, жінки, які постраждали від війни можуть отримати грошову допомогу: вже приймають заявки

Раніше на порталі Знай повідомлялося, відповісти неможливо? Пенсіонерам розповіли, як забрати свої гроші, якщо вдалося повернутися до України

Також наш портал інформував, в ПФУ став доступним онлайн-сервіс: які виплати будуть оформлятися по-новому