Уряд фінансово підтримує українців зі статусом внутрішньо переміщених осіб із початку війни, проте не всім сім'ям вистачає грошей, тож розмір допомоги планують збільшити з наступного року.

Про це заявила віце-прем'єр-міністр – міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук в ефірі телемарафону. Також зараз активно вирішується питання про доцільність виплат тим особам, які й так мають добрий заробіток.

Гроші. Фото: Telegram
Гроші. Фото: Telegram

"Оптимізується процес виплат на предмет того, якщо у людини заробітна плата 50 тисяч гривень і більше, якщо людина може дозволити собі купити новий автомобіль, то 2 000 гривень від держави їй не так потрібно, як багатодітній родині, мамі самотній з дитиною. Ті, хто цього потребує, повинні отримувати більше, бо таки 2 000 гривень – це дуже мало", - зазначила Верещук.

Після оптимізації витрат на соціальні виплати український уряд зможе збільшити грошову допомогу для переселенців. Втім, розмір нових виплат поки невідомий. Точніше можна буде говорити після затвердження бюджету на 2024 рік.

Популярні новини зараз
Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Допомога ВПО. Фото: скрін youtube
Допомога ВПО. Фото: скрін youtube

На даний момент розмір допомоги для ВПО становить 2 000 гривень – для дорослих осіб, 3000 гривень – для дітей віком до 18 років та осіб з інвалідністю.

Нагадаємо, безкоштовні гаджети для навчання: МОН розповіли хто з дітей може отримати

Раніше ми писали про те, як зміниться розмір стажу за неповну зарплату: до чого готуватись українцям

Як повідомляв Знай.ua, українцям доступна допомога від ще одного фонду: куди звертатися для отримання одягу та побутових речей