Українцям доступний ще один вид допомоги від міжнародної організації ЮНЕСКО. Вона оголосила прийом заявок на здобуття спеціальної стипендії у розмірі 600 доларів.

Допомога передбачена українським журналістам, які опинилися у важких життєвих обставинах через війну. За отримані гроші вони зможуть продовжити займатися своєю справою, зокрема інформувати суспільство про новини.

Віддалена робота. Фото Freepik
Віддалена робота. Фото Freepik

Хто може подати заявку на отримання допомоги:

  • професійні журналісти;
  • редактори;
  • творчі працівники медіа інших спеціальностей.

При цьому претенденти мають відповідати певним умовам. Зокрема, жити та працювати в Україні після 24 лютого 2022 року, заробляти на життя тільки чи переважно роботою журналіста, дотримуватися професійних стандартів та Кодексу етики українського журналіста. Також у них повинні бути відсутні ресурси для здійснення професійних планів.

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Долари, фото depositphotos
Долари, фото depositphotos

Подати заявку на участь у програмі можна за цим посиланням, але потрібно встигнути зробити це до 17 вересня включно. Крім того, організація, крім особистих даних, просить надати посилання на 3-5 авторських матеріалів, опублікованих після початку війни.

Загальна сума стипендії – 600 доларів США. Загалом планується нагородити 200 українських журналістів.

Нагадаємо, замість надбавки в 500 грн приходить всього - 30: пенсіонерам нагадали, як "вибити" своє

Раніше ми писали про те, що "Укрпошта" безкоштовно доставить посилки деяким клієнтам: хто може не платити

Як повідомляв Знай.ua, 500 гривень на картку щомісяця: Приватбанк запустив нову акцію для українців