В Україні розпочалися перевірки внутрішньо переміщених громадян, які отримують від держави допомогу на проживання. Коли виплати можуть припинити та що можна зробити, щоб цього не сталося, розповіли у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Національна соціальна сервісна служба перевіряє фактичне місце проживання внутрішньо переміщених осіб, які отримують грошову допомогу. Якщо комісія за вказаним місцем проживання не застала українця зі статусом ВПО, то виплати можуть призупинити.

Допомога ВПО. Фото: скрін youtube
Допомога ВПО. Фото: скрін youtube

Слід зазначити, що така перевірка не стане сюрпризом для переселенців, адже відповідні органи попереджають про неї за два дні.

Переселенці. Фото: скрін youtube
Переселенці. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи Додаткова підтримка пенсіонерів: нова виплата 944 грн на місяць Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця
Показати ще

Втім, якщо людина з якоїсь причини була відсутня під час перевірки місця проживання, то вона може запобігти припиненню виплат. Переселенцеві доведеться у 14 або 30-денний термін, залежно від ситуації, звернутися до управління соціального захисту населення.

"Для запобігання припиненню виплат ВПО у разі відсутності під час перевірки необхідно протягом 14 днів звернутися до управління соціального захисту населення (УСЗН). А якщо є обґрунтовані причини відсутності – протягом 30 днів надати УСЗН підтвердні документи", - йдеться у повідомленні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, від українців приймають заявки на нові виплати: можна отримати майже 7000 гривень.

Також наш портал інформував, виплата по 3 тисячі доларів, не пропустіть шансу: українцям запропонували значну допомогу.

Крім того, ми писали, українцям пропонують продукти, ліки, одяг та засоби гігієни: як оформити заявку на отримання допомоги.