Тарас Мельничук є представником Кабінету Міністрів України у Верховній Раді, який цього разу розповів про зміну порядку надання компенсації за відсутність відпустки протягом років для офіційно працевлаштованих громадян.

У своєму Telegram-каналі він докладно розповів про всі зміни та про те, як виглядатиме цей процес у недалекому майбутньому.

Відпустка. Фото: Youtube
Відпустка. Фото: Youtube

Як виявилося, зараз, під час обчислення середньої зарплати, обов'язково враховуються виплати, які українці одержують протягом останнього року (12 місяців). Але зараз, при розрахунку компенсації, вони набудуть чинності новий принцип. Для обчислення суми невикористаних "відпускних" враховуються виплати, одержані у межах робочого року. Матеріальна допомога незабаром може бути надана у розмірі не більше за середню зарплату (замість середньомісячної).

Все через те, що повномасштабна війна триває, українські підприємці також продовжують працювати та збільшувати зарплати. Якщо у січні 2023 року українці в середньому отримували 12 644,98 грн, то вже у липні – 16 012,38 грн. Зростання склало понад 3 тисячі гривень.

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

Відпустка. Фото: Youtube
Відпустка. Фото: Youtube

Чи зміниться ситуація після закінчення війни – невідомо. Однак варто також враховувати і те, скільки людей повернеться з-за кордону, а також скільки територій буде деокуповано.

Нагадаємо, для ВПО будуть перевірки: що потрібно знати

Як повідомляв "Знай.uа", жінки, які постраждали від війни, можуть отримати грошову допомогу: як зареєструватися

Знай.ua писав, заміна паспорта-книги: в яких випадках українці зобов'язані це зробити