В Україні люди мають право на отримання допомоги від держави, якщо вони не мають фінансової можливості самостійно оплатити комунальні платежі. Навіть попри підвищення тарифів та пенсій, українці продовжують отримувати субсидії.

Оформлення субсидій, скріншот: YouTube
Оформлення субсидій, скріншот: YouTube

Вже у наступному місяці має стратувати новий опалювальний сезон і багатьох наших громадян цікавить питання, чи потрібно повторно звертатися із заявою про призначення субсидії восени.

Для тих українців, які вже отримували субсидію раніше ситуація простіша — якщо влітку субсидія нараховувалась або було прописано що субсидія складає 0 грн, то виплати продовжать автоматично, скоригувавши їх відповідно сезону в разі відсутності змін у отримувача.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Для ФОП вступили у дію нові правила За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Однак якщо субсидію ви не отримували, необхідно звернутись із комплектом документів до Пенсійного фонду або через інтернет, наприклад на порталі "Дія" чи порталі ПФУ.

Важливо також пам'ятати про те, що є зміни про які обов'язково треба повідомляти Пенсійний Фонд протягом 30 днів після того, як вони відбулися.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Мова йде, зокрема, про зміну прізвища або зміну складу сім'ї.

Є обов'язок у субсидіантів також інформувати пенсійний орган про великі покупки або матеріальні витрати.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Перевірити інформацію чи призначено вам житлову субсидію можна в особистому кабінеті на порталі Пенсійного фонду.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українцям показали, як під час війни не отримати величезних боргів з комуналки: готуйте паспорт.

Також наш портал інформував, чи терпіти відключення світла, чи змиритися з підвищенням тарифу: українцям доведеться обрати одне з двох.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, як не втратити стаж та майбутню пенсію: протягом якого періоду українцям потрібно оцифрувати трудову книжку.