В Україні прогнозують найближчим часом максимальне зниження цін на яблука. Водночас у супермаркетах дешевшає виноград та банани. Про це повідомляє видання agroportal.

Вартість яблук в Україні вже знижується, оскільки почалося збирання літніх фруктів нового врожаю. Прогнозується, що максимальне падіння цін очікується вже у вересні.

Фрукти в супермаркеті, скріншот: YouTube
Фрукти в супермаркеті, скріншот: YouTube

"Раніше ціна справді була високою: сезон завершувався на 30 грн/кг за зимові яблука. Надалі ціна знижуватиметься — з вересня, коли зростуть обсяги нового врожаю", - прогнозує фахівець.

Фрукти, супермаркет. Фото: Youtube
Фрукти, супермаркет. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
Стосується всіх споживачів: "Київводоканал" дав час до 30 квітня "Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Водночас банани та виноград також стають більш доступними для гаманців пересічних українців. За даними моніторингу порталу Мінфін, виноград у перші дні вересня у середньому продається по 90,25 гривні за кілограм. У серпні цінник на товар був помітно вищим – 110,45 гривні за кілограм.

Ціни на виноград. Фото: скрін Мінфін
Ціни на виноград. Фото: скрін Мінфін

Середній цінник на банани знизився з 41,04 до 38,42 гривні за кілограм. Вартість фрукта варіюється від 33,90 до 42,90 гривні за кілограм, залежно від торгової мережі.

Ціни на банани. Фото: скрін Мінфін
Ціни на банани. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, запасатися чи ні? Економіст відповів, чи буде серйозний стрибок цін на макарони, цукор та інші продукти.

Також наш портал інформував, що хліб майже по 35, а сіль знову стає "золотою": у сезон консервації підскочила вартість важливих спецій.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що навіть газетка зі знижками не допоможе: в Україні різко змінилися ціни на гречку, борошно та олію.