Повномасштабна війна та активне зростання інфляції призвели до стрімкого підвищення цін не тільки у продуктових магазинах, а й аптеках. З початку 2022 року середня вартість упаковки ліків зросла більш ніж на третину, повідомляє UA War Infographics.

Українцям стало набагато дорожче не лише забезпечувати себе необхідними продуктами, а й життєво важливими ліками, які з січня 2022 року в середньому злетіли на 36,3%.

Аптека. Фото: скриншот  Youtube
Аптека. Фото: скриншот Youtube

Найактивніше зростання цін спостерігалося в період з кінця минулого року та на початку 2023 року. Цінники на лікарські препарати піднімалися через низку факторів, зокрема подорожчання сировини для виготовлення ліків, зростання витрат на дистрибуцію та ще дуже відчутну роль відіграла інфляція.

Аптека. Фото: скриншот  Youtube
Аптека. Фото: скриншот Youtube

Популярні новини зараз
"Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку
Показати ще

Дані моніторингу показують, що у першому півріччі 2023 року основна частина українців, а саме 52,4%, купували ліки низького цінового сегменту – до 100 гривень. Ще у 41,4% середній чек в аптеці змінювався від 100 до 500 гривень. Великі закупівлі на суму 5000 гривень і більше дозволяли собі лише 6,2% українців.

Ціни на ліки. Фото: UA War Infographics
Ціни на ліки. Фото: UA War Infographics

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, чи можна отримувати електронні рецепти на телефон: Служба здоров'я пояснила важливий нюанс.

Також наш портал інформував, чи наживаються на трагедії людей? Українцям розповіли про спекуляції в аптеках, МОЗ уже проводить перевірки.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, а ви хрещений чи може Рак по гороскопу? 8 фраз, які видають поганого лікаря - біжіть, якщо хочете жити.