В українських супермаркетах підскочили ціни на соціально значущі товари, такі як борошно, олію та цукор. Скільки доведеться платити українцям, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Поки що українці радіють доступним цінам на овочі, у мережах великих супермаркетів спостерігається тенденція до подорожчання деяких соціально значущих товарів.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Соняшникова олія

Соняшникова олія торгової марки "Олейна" рафінована станом на 30 серпня в середньому продається по 62,27 гривні за 850 мл. Для порівняння, у липні цінник на продукт був помітно нижчим – 57,75 гривні.

Соняшникова олія "Щедрий Дар" рафінована піднялася в ціні з 60,62 до 62,00 гривні за 850 мл. Ціни на товар коливаються в межах 54,30-65,90 гривні, залежно від торгової мережі.

Популярні новини зараз
Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах "Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Ціни на соняшникову олію Фото: скрін Мінфін
Ціни на соняшникову олію Фото: скрін Мінфін

Борошно

Борошно пшеничне "Хуторок" у середньому пропонується по 22,32 гривні за кілограм. Місяцем раніше цінник був трохи нижчим – 21,73 гривні за кіло. Водночас цінник на це борошно, але у фасуванні 2 кіло, злетів з 39,50 до 42,98 гривні.

Ціни на борошно. Фото: скрін Мінфін
Ціни на борошно. Фото: скрін Мінфін

Цукор

Кілограм цукру в липні в середньому коштував 33,93 гривні, а тепер цінник зріс до 34,05 гривні. Вартість цукру варіюється від 32,50 до 34,90 гривні за кіло, залежно від супермаркету.

Ціни на цукор. Фото: скрін Мінфін
Ціни на цукор. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, українські супермаркети підняли ціни на молочні продукти: де купувати вигідніше.

Також наш портал інформував, цінник злетів до 500 гривень: супермаркети оновили вартість чаю та кави – де купити дешевше.

Крім того, ми писали, в Україні сповільнилося зростання цін на продукти, крім м'яса та фруктів: на що сподіватися далі.