Українці, які постраждали через агресію росії, знайшли прихисток не лише за кордоном, а й у сусідніх регіонах рідної країни. Стало відомо, що деяких з них вирішили масово переселити.

Йдеться про тих переселенців, які через тимчасову окупацію чи активні бойові дії переїхали до Полтавської області, повідомляє видання zmist.pl.ua. Нині там проживає близько 6 тисяч осіб, серед яких є особи з інвалідністю та пенсіонери.

Санаторій у Трускавці, фото з відкритих джерел
Санаторій у Трускавці, фото з відкритих джерел

Місцева влада вирішила переселити їх у два санаторії у рамках експериментального проекту Мінсоцполітики, який надає соціальні послуги деяким категоріям ВПО.

Літнім людям та особам з інвалідністю виділили місця у санаторії "Слава" у Миргороді, а також "Батьківщині" у Трускавці.

Популярні новини зараз
Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% "Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

"У санаторіях люди не зможуть відвідувати лікувально-оздоровчі процедури, проте житимуть комфортніше. У санаторії "Батьківщина" додаткового надаватимуть послугу соціального догляду за людьми, які цього потребують", - додали у виданні.

Санаторій у Трускавці, фото з відкритих джерел
Санаторій у Трускавці, фото з відкритих джерел

Заселення вже розпочалось, бажаючі мають звернутися до Управління соціального захисту населення Полтавської області за консультацією з цього питання.

Нагадаємо, скільки часу в Україні мають перевіряти документи для перерахунку пенсій: у ПФУ відповіли

Раніше ми писали про те, що Monobank залишив українця без копійки за душею: "Вкрали 68 000 грн"

Як повідомляв Знай.ua, українцям виплачують солідну компенсацію у 100 тисяч: цього разу не для ВПО