Зовсім скоро в Україні розпочнеться новий опалювальний сезон і поки що ніхто не знає, що він нам принесе.

Щоб усі ми не розслаблялися, різні експерти та представники влади переконують, що сезон буде важчим, ніж попередній. А як тільки українці починають панікувати, то з'являється нова заява про те, що все у нас буде чудово, якщо росія не влаштовуватиме сильних ракетних атак, які зачеплять енергетичну систему.

Ракетна атака по Львову, скріншот Telegram
Ракетна атака по Львову, скріншот Telegram

То як же бути українцям і до чого говорити, де правда? З відповіддю на ці запитання допомогли розібратися у Кабміні та розповіли, чи готова наша країна до нового готельного сезону.

В Україні понад 70% об'єктів житлово-комунального господарства вже готові до нового опалювального сезону. Як повідомляє Міністерство розвитку громад та інфраструктури за підсумками засідання відповідного штабу, 100% готовність очікується на 1 жовтня.

Популярні новини зараз
Нарахували 25 000 гривень пенсії, а платять копійки: чому деякі пенсіонери отримують менше, ніж їм належить Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати
Показати ще

Крім того, повідомляється про відновлення теплової частини багатьох ТЕЦ. Наразі фахівці продовжують ремонти генеруючого обладнання. Також, зазначають у Міненерго, Україна продовжує формувати резервне тло запчастин та обладнання для об'єктів критичної інфраструктури.

Опалення, скріншот: YouTube
Опалення, скріншот: YouTube

Окрім цього, Міністерство енергетики з ДСНС та ОВА проведуть всеукраїнські навчання з роботи підприємств ТКЕ в умовах надзвичайної ситуації.

Нагадаємо, як зміняться тарифи на тепло: Кабмін ухвалив важливе рішення.

Раніше ми повідомляли, що українцям нагадали про платіжки за тепло: на що чекати складною зимою.