Для всіх наших шановних читачів, які уважно стежать за своїми платіжками з комуналки, є дуже важливі новини щодо державної допомоги на оплату ЖКП.

Наші читачі знають, що буквально за півтора місяця розпочнеться опалювальний сезон, важливо знати, яким буде розмір субсидії, а також розуміти, як правильно оформити допомогу.

Про це стало відомо завдяки нагадуванню від прес-служби Пенсійного фонду України.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Так, українці можуть отримати субсидію у тому випадку, якщо витрати на комунальні послуги перевищують 15% середньомісячного доходу всіх членів сім'ї.

Популярні новини зараз
Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"
Показати ще

Щодо розміру допомоги, то минулого опалювального сезону в середньому на домогосподарство виділяли до 1600 гривень допомоги на місяць. Наразі поки що невідомо, яким буде розмір субсидії наступного опалювального сезону.

Оформлення субсидії, скріншот: YouTube
Оформлення субсидії, скріншот: YouTube

Проте найближчої осені розмір допомоги для українців може зрости. Це з тим, що у країні підняли тарифи на електроенергію.

Крім того, українцям нагадали, що субсидію нараховують органи Пенсійного фонду (ПФУ). При цьому для подання заяви на компенсацію не потрібно йти до відповідних установ – заповнити заяву можна онлайн на порталах Дія або ПФУ. Там вас попросять прикріпити скановані копії документів.

Слід звернути увагу на те, що заповнювати документи потрібно дуже уважно, тому що через найменшу помилку можна залишитись без субсидії.

Нагадаємо, знижка 100% на оплату газу: хто з українців може забути про платіжки.

Раніше повідомлялося, пенсіонери зможуть отримати надбавку до пенсії: кому нараховуватимуть.

Також, не ризикуйте виплатами: пенсіонерів закликали негайно звернутись до ПФУ, кого стосується.