Субсидії на новий опалювальний сезон більшості українців призначать автоматично, але деяким все ж таки доведеться звертатися особисто. Про це розповіла директор департаменту пенсійного забезпечення Олена Охріменко в ефірі "Суспільного".

Незабаром в Україні розпочнеться новий опалювальний сезон. Прогнозується, що кількість одержувачів житлових субсидій збільшиться до 2 мільйонів домогосподарств.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Багатьом українцям автоматично призначать допомогу на новий період. Також на порталі "Дія" та вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду запустять інформування про право на субсидію та допомогу можна буде оформити дистанційно.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року Рахунки за світло стануть меншими: хто зі споживачів зможе віддавати скромніші суми Нарахували 25 000 гривень пенсії, а платять копійки: чому деякі пенсіонери отримують менше, ніж їм належить Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці
Показати ще

Втім, є категорії громадян, яким доведеться особисто звернутися за призначенням допомоги:

  • особи, які фактично зареєстровані у будинку, але не проживають за цією адресою;
  • внутрішньо переміщені українці, які отримують субсидію на адресу, за якою вони зареєстровані як переселенці;
  • особи, які проживають у будинку, але не зареєстровані у ньому;
  • особи, які орендують житло за договором оренди;
  • українці, які використовують балонний газ та вугілля.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, блокування рахунків та арешт майна: українців серйозно карають за борги по комуналці.

Також наш портал інформував, купили телефон – без субсидії залишилися: назвали суму покупки, при якій субсидію можуть не призначити.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що станеться із субсидіями до опалювального сезону 2023-24: у Мінсоцполітики заговорили про зміни.