На цей час спостерігається тенденція зниження цін на овочі.

Серед лідерів здешевілих овочів картопля, цибуля, морква та капуста.

Протягом трьох місяців падає в ціні цибуля. Якщо тенденція продовжуватиметься, то ціна цього овоча може бути меншою ніж 5 років тому. Це пояснюється тим, що зараз господарства активно збирають урожай і ринок овочів стрімко поповнюється великою кількістю пропозицій. За даними Міністерства фінансів, місяць тому цибулю можна було купити в супермаркеті за більш як 50 гривень, а зараз ціна опустилась до майже 15 гривень за кілограм.

Цибуля, супермаркет: фото Знай.ua
Цибуля, супермаркет: фото Знай.ua

Вартість моркви в липні становила близько 50 гривень за кілограм, а тепер цей овоч можна купити в середньому за 12 грн/кг.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Морква, фото bublik.delfi.
Морква, фото bublik.delfi.

В минулому місяці білокачанну капусту пропонували в середньому за 44 гривні/кг, а зараз вартість знизилася майже в 5 разів і наразі становить близько 9 грн/кг. Молода капуста опустилася в ціні на 18 грн. Зараз вартість капусти молодої по 10 грн, тоді як в липні ціна становила 28 гривень за кілограм.

Молода капуста. Фото Freepik
Молода капуста. Фото Freepik

Знизилася ціна й картоплі. В порівняні з минулим місяцем вартість опустилась з 23,4 грн/кг до 11,9 грн/кг.

Молода картопля, скріншот: YouTube
Молода картопля, скріншот: YouTube

Вартість всіх овочів вказана в середньому за кілограм, тому ціна в залежності від місця покупки буде відрізнятися.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, осінь вже на порозі: якою буде погода в Україні у вересні

Раніше портал Знай інформував, що буде з цінами на овочі, яйця, м'ясо та гречку: експерт назвав конкретні суми, які заплатять українці восени

Також наш портал повідомляв, опалювальний сезон наближається: як отримати пільги з оплати житлово-комунальних послуг