21 серпня, в енергосистемі було зафіксовано новий літній рекорд споживання електроенергії. Компанія вимушена була брати рекордний обсяг аварійної допомоги від Європи.

Про це повідомляє пресслужба Укренерго.

Економія електроенергії. Фото: скрін youtube
Економія електроенергії. Фото: скрін youtube

У компанії підкреслили, що через активне споживання електроенергії, в цій ситуації, мали б ввести в роботу всі наявні у них потужності.

Однак зараз активно відновлюють енергосистему після атак окупантів та готуються до майбутнього опалювального сезону, тому багато блоків на електростанціях зараз зупинені для ремонтних робіт.

Популярні новини зараз
Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Відновлення енергосистеми. Фото: скрін youtube
Відновлення енергосистеми. Фото: скрін youtube

"Але наша енергосистема зараз активно відновлюється після 6 місяців масованих терористичних атак й готується до великих навантажень взимку. Для цього багато блоків на електростанціях зупинені для проведення ремонтних робіт. Щоб задовільнити високий попит, довелось брати рекордний обсяг аварійної допомоги від Європи", - повідомляють в компанії.

Щоб повністю забезпечити потреби українців та зберегти безпечну роботу енергосистеми, в Укренерго були змушені купувати рекордний обсяг аварійної допомоги з Європи.

Електроенергія Фото: скрін youtube
Електроенергія Фото: скрін youtube

Ціна на таку електроенергію була значно вища, ніж якби про її поставки домовилися заздалегідь.

Тож в компанії звернулись до споживачів із проханням бережніше ставитися до використання електроенергії, та закликали у більш прохолодну та вітряну погоду не вмикати кондиціонери, а навстіж відкрити вікна, для доступу свіжого повітря до осель.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, заощаджуйте світло або запасайтеся свічками: "Укренерго" звернулося до споживачів із попередженням.

Також наш портал інформував, генератори та повербанки ще знадобляться: у профільному комітеті попереджають про відключення світла.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, зима 2023/2024 буде ще страшнішою, ніж попередня: енергетики попередили про відключення світла, навіть без обстрілу.