Українці отримають додаткову грошову допомогу у розмірі від 400 до 950 гривень. Хто може розраховувати на виплату, повідомив мер Києва Віталій Кличко у своєму telegram.

Мешканці Києва, у тому числі внутрішньо переміщені українці, матимуть фінансову підтримку до Дня Незалежності. Загалом бюджетом передбачено 130 мільйонів гривень на виплати 280 тисяч жителів столиці.

Українці. Фото: скрін youtube
Українці. Фото: скрін youtube

"До Дня Незалежності України столиця виплатить за програмою "Турбота. Назустріч киянам" загалом 130 мільйонів гривень одноразової матеріальної допомоги соціально-незахищеним киянам. У тому числі - внутрішнім переселенцям, які сьогодні проживають у столиці. Всього допомогу отримають 280 тисяч мешканців нашого міста", - йдеться у повідомленні.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Розмір виплат становитиме від 400 до 950 гривень, а отримати їх зможуть, зокрема такі категорії:

  • громадяни з інвалідністю І, ІІ та ІІІ груп;
  • діти сироти;
  • Праведники Бабиного Яру
  • непрацюючі пенсіонери з виплатами, розмір яких менше 2,5 прожиткових мінімумів для осіб, які втратили працездатність;
  • учасники народного ополчення, що обороняли столицю з липня до вересня 1941 року.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, гаманці поповнішають: українці отримають додаткові виплати від ООН, але пощастить не багатьом.

Також наш портал інформував, доповнення до виплат: як українцям зі статусом ВПО подати заявку на гуманітарну допомогу.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв надбавки до пенсій: які умови дозволять додатково отримати від 150 до 258 гривень.