В рамках програми "ЄВідновлення" українці можуть отримати компенсацію за пошкоджене майно. Як отримати кошти через "Ощадбанк", пояснили у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

В українців з'явилася можливість оформити цифрову картку для виплат за пошкоджене житло через мобільний додаток "Ощадбанку".

"Ощадбанк". Фото: скрін youtube
"Ощадбанк". Фото: скрін youtube

Щоб отримати компенсацію через "Ощад", потрібно:

  • повідомити про пошкоджене майно у додатку/на порталі "Дія", якщо раніше цього не зробили;
  • у додатку "Мобільний Ощад" вибрати розділ замовити картку;
  • серед доступних варіантів обрати "єВідновлення" та підтвердити замовлення;
  • подати заявку на виплату до "Дії": "Послуги" - "єВідновлення" - "Надіслати заяву про виплату";
  • дозволити огляд майна комісією місцевої влади та дочекатися у дії повідомлення про рішення комісії.

Пошкоджений будинок. Фото: скрін youtube
Пошкоджений будинок. Фото: скрін youtube

Після цього кошти буде зараховано на цифрову картку "Ощада". Виплату можна витратити лише на відновлення житла протягом 12 місяців з моменту нарахування. Максимальний розмір компенсації – 200 тисяч гривень.

Популярні новини зараз
Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що гаманці поповнішають: українці отримають додаткові виплати від ООН, але пощастить не багатьом.

Також наш портал інформував, пенсії знизять через війну? У Міністерстві соціальної політики пояснили, що буде з виплатами та субсидіями.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, пропрацювали багато років, а пенсія все одно мізерна: у ПФУ пояснили, що найбільше впливає на розмір майбутніх виплат.