Розмір пенсії в Україні залежить від багатьох чинників. Наприклад, від страхового стажу, розміру доходу протягом усієї трудової діяльності. До того ж, уряд поступово збільшує пенсійний вік. Проте деякі громадяни мають право вийти на заслужений відпочинок достроково.

Для того, щоб почати отримувати пенсійні виплати достроково, людина має відповідати певним критеріям. Наприклад, вийти пенсію раніше, не чекаючи настання відповідного віку, можуть працівники шкідливих виробництв, і також особи, що мають особливий статус.

Гроші. Фото: Telegram
Гроші. Фото: Telegram

До таких категорій належать учасники бойових дій, зокрема, та особи з інвалідністю внаслідок війни. Також дане право надають членам сім'ї загиблих чи померлих захисників та захисниць України.

Хто ще може вийти на пенсію достроково, крім зазначених вище:

Популярні новини зараз
Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще
  • багатодітні матері та матері дітей з інвалідністю з дитинства, тяжкохворих дітей
  • учасники ліквідації та постраждалі внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС
  • особи, які були звільнені з роботи через скорочення штату або за станом здоров'я

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Однак для таких людей діє важлива умова, за якої вони зможуть почати отримувати пенсію раніше, ніж це дозволено. Зробити це можуть лише ті, кому лишилося не більше 1,5 років до досягнення пенсійного віку.

Нагадаємо, субсидії для ВПО: як переселенцям отримати допомогу на оплату комуналки, інструкція

Раніше ми писали про те, що YASNO нагороджуватиме клієнтів: що потрібно зробити

Як повідомляв Знай.ua, перевірять усіх і кожного: в Україні скоротять кількість одержувачів соцвиплат