Українцям під час війни надають усі соціальні виплати, передбачені законом. Окрім того, певним категоріям доступні пільги на оплату комунальних послуг.

Таке право отримали українські сім'ї, які проживають у Харкові та виховують дітей із онкологічними захворюваннями. Рішення про надання пільг ухвалила Харківська міська рада 18 серпня, повідомляє пресслужба відомства.

Пільги для онкохворих в Україні, фото - Реxels
Пільги для онкохворих в Україні, фото - Реxels

Пільгову знижку на оплату комунальних послуг для такої категорії населення збільшили з 20 до 50%.

"Надали додаткові соціальні гарантії у розмірі 50-відсоткової знижки на оплату послуг з постачання теплової енергії, гарячої води, централізованого водопостачання та водовідведення, поводження з побутовими відходами, послуг з управління багатоквартирною будівлею (у межах соціальної норми житла і соціальних нормативів користування житлово-комунальними послугами)", - додали чиновники.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Платіжки, скріншот: YouTube
Платіжки, скріншот: YouTube

Однак це не всі добрі новини для мешканців Харкова. Влада також планує забезпечити Героїв України компенсацією за витрати на пальне. Виплати надаватимуть щомісяця.

"З розрахунку 50 л високооктанового бензину на місяць відповідно до актуальних цін на паливо за наявності особистого транспортного засобу", - написали в пресслужбі.

Нагадаємо, пенсіонери можуть збільшити розмір виплат на 800 гривень: що потрібно зробити

Раніше ми писали про те, що справедливість переможе? У Мінсополітики пояснили, як підвищуватимуть мізерні пенсії

Як повідомляв Знай.ua, українцям обіцяють підвищення зарплат: коли буде "мінімалка" 9 тисяч