Українці можуть одержувати додаткові виплати на дітей. Що це за допомога, а також хто та як може її отримати, розповіли у Міністерстві соціальної політики.

Діти, які народилися після того, як їхні батьки набули статусу ВПО, також набувають відповідного статусу та автоматично права на допомогу від держави. Розмір щомісячної виплати складає 3 тисячі гривень.

Українці. Фото: скрін youtube
Українці. Фото: скрін youtube

"Якщо у того, хто отримує допомогу, народилася дитина після 24 лютого 2022 року, допомога на таку дитину призначається", - пояснили в Мінсоцполітики.

У відомстві наголосили, що якщо дитина народилася після зазначеного терміну, проте допомога на проживання не надходить, то батькам слід звернутися до органів соціального захисту.

Популярні новини зараз
Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Народження дитини. Фото: Youtube
Народження дитини. Фото: Youtube

Варто нагадати, що внутрішньо переміщені українці мають право на виплати від держави. Для дітей та осіб з інвалідністю допомога на проживання надається у розмірі 3000 гривень, а для решти категорій – 2000 гривень.

Слід зазначити, що допомога при народженні дитини в Україні становить 41280 гривень. Проте суму виплачують батькам не одразу. Спочатку надходить одноразова виплата у розмірі 10320 гривень, а потім протягом 36 місяців по 860 гривень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, понад 14 000 гривень на руки: в Україні розширили програму виплат, хто отримає гроші.

Також наш портал інформував, доповнення до виплат: як українцям зі статусом ВПО подати заявку за гуманітарну допомогу.

Крім того, ми писали, одяг, продукти та набори для гігієни: від українців приймають заявки на гуманітарну допомогу, куди звертатися.