Частина українців, які не мають фінансової можливості повністю сплачувати за комунальні послуги, отримують субсидії від держави. В заяві на отримання допомоги вказуть усіх осіб, які зареєстровані в помешканні.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Тож, українців цікавить питання, чи можна буде продовжувати отримувати виплати, якщо хтось із зареєстрованих мешканців помирає.

Відповідь на нього надали у Головному управлінні ПФУ в Одеській області.

Там роз'яснили, не виплачену у зв’язку зі смертю одержувача субсидію може отримати один з членів домогосподарства, з урахуванням якого вона була призначена.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

В ПФУ уточнили, що такий порядок дій передбачений постановою Кабміну № 848 "Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива".

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Для отримання виплати потрібно протягом трьох місяців після смерті одержувача субсидії подати відповідне письмове звернення у один із уповноважених органів:

  • до сервісного центру ПФУ,
  • до ЦНАПу;
  • до уповноважених посадових осіб виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідних територіальних громад.

Раніше портал Знай повідомляв, які доходи враховують при призначенні субсидії та коли її можуть скасувати: у ПФУ нагадали про важливе.

Також наш портал інформував, щоб особисто не ходити до ПФУ: українцям підказали, як оформити субсидію онлайн – покрокова інструкція.

Крім того, ми писали пільги на комуналку: як оформити допомогу без марафону по держустановах.