В Україні фіксується зростання цін на тепличні огірки через обмежену пропозицію продукції на ринку. Про це інформують аналітики проєкту EastFruit.

Тепличний огірок почав помітно дорожчати – лише з початку цього тижня середня ціна піднялася на 23%. Стаціонарні комбінати пропонують на продаж продукцію за ціною від 20 до 25 гривень за кілограм.

Ринок. Фото: скрін youtube
Ринок. Фото: скрін youtube

Гравці ринку зазначають, що попит на огірок у розпал сезону досить високий, але пропозиція продукції з місцевих господарств обмежена. Тепличні комбінати збирають менший урожай через температурні перепади, які спровокували поширення хвороб огірка.

Аналітики наголошують, що вартість тепличного огірка вже в середньому на 33% вища, ніж у середині серпня 2022 року. Однак такий стрибок цін має тимчасовий характер і продукція почне дешевшати, як тільки більшість стаціонарних комбінатів вийдуть на повну потужність.

Популярні новини зараз
Ухилянт з ганьби перетворився на бренд: втікачі жартують, українці – лютують Мама найважчої людини Великобританії в паніці – не може поховати 317-кілограмового сина Можете залишитися без житла: що треба обов’язково перевірити при купівлі квартири "з рук" На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось
Показати ще

Овочевий ринок. Фото: скрін youtube
Овочевий ринок. Фото: скрін youtube

Водночас ціни на помідори, за даними порталу Мінфін, досить стримані. Середня вартість червоних помідорів у супермаркетах становить 32,31 гривні за кіло, що майже вдвічі дешевше, ніж у липні.

Ціни на помідори. Фото: скрін Мінфін
Ціни на помідори. Фото: скрін Мінфін

Рожеві помідори також вдвічі дешевші, ніж місяцем раніше – 36,73 гривні за кіло. Помідори вершка, як і попередні сорти, радують доступністю та продаються в середньому по 34,00 гривні за кіло.

Раніше портал Знай повідомляв, гріх не закупитись: супермаркети скинули ціни на деякі фрукти, що подешевшало.

Також наш портал інформував, в Україні активно падають ціни на пшеничне борошно: фахівці назвали причини.

Крім того, ми писали, ціни злетіли до 120 гривень: українцям показали вартість абрикосів у супермаркетах та назвали причину подорожчання.