Міністерство соціальної політики надіслало понад 5,71 млрд грн на виплату допомоги на проживання для ВПО у серпні. Проте частини переселенців виплати скасували. Про це йдеться на офіційній сторінці відомства у соцмережі facebook.

З серпня без виплат на проживання залишаються внутрішньо переміщені українці, які тривалий час перебували за кордоном та не повернулися станом на 1 число цього місяця.

Переселенці. Фото: скрін youtube
Переселенці. Фото: скрін youtube

"Виплати були припинені тим громадянам, які знаходилися тривалий період за кордоном: мінімум місяць станом до 15 липня і не повернулися в Україну на 1 серпня 2023 року", - йдеться у повідомленні відомства.

За даними Державної прикордонної служби України налічується понад 109 тисяч громадян, яким більше не нараховуватиметься допомога на проживання.

Популярні новини зараз
Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів "Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024 Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе" Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

У Мінсоцполітики нагадали, що в Україні діють нові виплатні періоди. Так, фінансування допомоги ВПО відбувається 15 і 28 числа щомісяця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, доповнення до виплат: як українцям зі статусом ВПО подати заявку за гуманітарну допомогу.

Також наш портал інформував, що в Україні приймають заявки на нову фінансову допомогу: хто може отримати близько 90 тисяч гривень.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, одяг, продукти та набори для гігієни: від українців приймають заявки на гуманітарну допомогу, куди звертатися.