Популярні мережі супермаркетів перерахували ціни на деякі фрукти. Що подешевшало у середині серпня, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Українці спостерігають за стрімким зниженням цін на багато овочів через активне надходження на ринок нового врожаю. У той же час у супермаркетах, хоч і не так активно, але почали дешевшати деякі фрукти.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Банани

Станом на 15 серпня кілограм бананів у середньому коштує 42,12 гривні за кілограм. Це мінімальний цінник із початку 2023 року. У липні середній цінник на фрукт становив 44,78 гривні за кілограм.

Ціни на банани. Фото: скрін Мінфін
Ціни на банани. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину
Показати ще

Виноград

Середня вартість винограду у супермаркетах становить 144,27 гривні за кілограм, що майже на 11 гривень дешевше, ніж минулого місяця. Діапазон цін на продукт коливається в межах 99,90–229,00 гривні за кілограм, залежно від супермаркету.

Ціни на виноград. Фото: скрін Мінфін
Ціни на виноград. Фото: скрін Мінфін

Яблука

Цінник на яблука почав знижуватися. Якщо у липні кілограм у середньому коштував 38,21 гривні, то в середині серпня – 35,33 гривні за кіло. У супермаркетах цінники коливаються у межах 29,99-44,90 гривні за кіло.

Ціни на яблука. Фото: скрін Мінфін
Ціни на яблука. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, супермаркети підняли ціни на гречку, соняшникову олію, цукор та борошно: скільки доведеться заплатити українцям.

Також наш портал інформував, ціни злетіли до 120 гривень: українцям показали вартість абрикосів у супермаркетах та назвали причину подорожчання.

Крім того, ми писали, що в Україні сповільнилося зростання цін на продукти, крім м'яса та фруктів: на що сподіватися далі.