Для всіх наших шановних читачів, які під час походу до магазину чи ринку уважно стежать за змінами в цінниках на важливі продукти харчування, є кілька новин. Справа в тому, що великі українські супермаркети оновили ціни на пшеничний хліб, сіль, а також курячі яйця.

Варто відзначити одразу той факт, що на полицях супермаркетів почали зростати ціни на сіль та пшеничний хліб.

Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків економічного порталу Minfin.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Вартість пшеничного хліба

Відповідно до відкритої інформації, якщо порівнювати з минулим місяцем, станом на 14 серпня середня вартість хліба зросла з 32,96 грн до 35,93 грн за 600 грам.

Популярні новини зараз
Коли пролунає останній дзвоник в українських школах: названо дати Не тільки вода та світло: для українців піднімають ще один тариф Українцям виплатять чималу компенсацію: гроші надходитимуть три місяці Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Ціни на пшеничний хліб, скріншот: Minfin
Ціни на пшеничний хліб, скріншот: Minfin

Вартість солі

Незначно подорожчала і морська харчова сіль – вона додала в ціні кілька копійок, до 33,20 грн/кг. При цьому цінник на неї коштує від 28,50 грн/кг (Варус) до 37,60 грн/кг (МегаМаркет).

Ціни на сіль, скріншот: Minfin
Ціни на сіль, скріншот: Minfin

Вартість курячих яєць

А ось курячі яйця стали дешевшими, ніж минулого місяця. Зокрема, торгова марка Квочка знизилася в ціні з 55,05 до 46,00 грн за десяток. Ясенсвіт подешевшав із 57,90 грн до 49,10 грн за десяток. А ось цінник за 30 штук таких же яєць впав зі 170,16 грн до 135,10 грн.

Ціни на яйця, скріншот: Minfin
Ціни на яйця, скріншот: Minfin

Нагадаємо, супермаркети підняли ціни на гречку, соняшникову олію, цукор та борошно: скільки доведеться заплатити українцям.

Раніше повідомлялося, ціни опускаються дедалі нижче: українцям розповіли, чому гречка активно дешевшає.

Також, заморожені овочі та фрукти вдвічі корисніші за свіжі: дослідження вчених.