Певні категорії українців отримують допомогу на оплату комунальних послуг від держави, однак у деякі пори року цим особам можуть призначити "нульову" субсидію.

У прес-службі ПФУ розповіли, що субсидіантам не потрібно хвилюватись у такому випадку. Допомога від держави призначається, коли є різниця між розміром сум за комунальні послуги та розміром обов'язкового платежу, який у свою чергу визначають індивідуально, а залежить він від розміру загального доходу сім'ї.

Платіжка. Фото: скрін youtube
Платіжка. Фото: скрін youtube

"Якщо за результатами проведеного розрахунку розмір (різниця) має нульове або від’ємне значення, субсидія складає 0,00 грн. Це означає, що розміри сплачених сум за житлово-комунальні послуги не перевищують розмір обов’язкового платежу", - додали до ПФУ.

"Нульова субсидія" зазвичай призначається споживачам у літню пору і до жовтня, коли відсутнє опалення, адже в холодну пору роки суми в платіжках зростають і споживання комунальних послуг теж.

Популярні новини зараз
По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо
Показати ще

Опалення. Фото: скрін youtube
Опалення. Фото: скрін youtube

Однак субсидіантам варто запам'ятати, що для кожної послуги є сума для обов'язкової оплати, і лише у разі її внесення можуть призначити субсидію. Залишок за спожитий газ, світло чи воду відшкодовує управління соціального захисту.

Нагадаємо, українцям нараховують помилкові борги, а списувати ніхто не поспішає: "Нафтогаз" та облгази переводять стрілки

Раніше ми писали про те, що "Нафтогаз" звернувся до українців із важливим нагадуванням: стосується всіх споживачів

Як повідомляв Знай.ua, рахунки на світло у вересні: скільки доведеться платити українцям