Ігор Ясько, керуючий партнер однієї з юридичних компаній, розповів про те, чого варто очікувати українцям у разі великої заборгованості з комуналки.

Як виявилося, на простих громадян може чекати навіть вилучення нерухомості, хоча здебільшого на житло просто накладають арешт... навіть під час повномасштабної війни.

Оплата комуналки, скріншот: YouTube
Оплата комуналки, скріншот: YouTube

Ігор Ясько заявляє, що навіть воєнний стан не звільняє українців від обов'язку платити за воду, світло, газ та вивіз сміття. Заборгованість переважно можуть стягувати просто через суд.

"Судова практика свідчить про те, що частіше накладають арешт на банківські рахунки, нерухомість, але дуже рідко на квартири та авто застосовуються стягнення", - заявляє він.

Популярні новини зараз
На українців чекає дощовий тиждень, але його фінал обіцяє радість: прогноз погоди в Україні Українцям знову заплатять 2200 гривень: шанс підготуватися до зими Українцям виплатять чималу компенсацію: гроші надходитимуть три місяці Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект
Показати ще

Щодо банківських рахунків і нерухомості - вам просто не дозволять користуватися грошима, вище за дозволену суму або здійснювати угоди з житлом.

Комуналка. Фото: скрін youtube
Комуналка. Фото: скрін youtube

Однак є все-таки заборона на вилучення заборгованості під час війни, але вона стосується громадян, які виїхали з окупованих територій або областей, де продовжуються активні бойові дії.

Щоб потрапити до реєстру боржників, не потрібно заборгувати величезну суму. Комунальна служба звертається до суду з позовом, він швидше за все діє на користь установи, якщо українець раптом не звертається до юриста з наданням доказів на свою користь.

Нагадаємо, "Живемо в Майамі, говоримо російською": член ЦВК ніжиться під час війни на блакитних пляжах і отримує солідну зарплату

Як повідомляв "Знай.uа", Зеленський звільнив усіх обласних військкомів: "Державна зрада!"

Знай.ua писав, росіяни вдарили по приватному будинку в Івано-Франківській області, загинула дитина