Українці зможуть швидко дізнатись про право на житлову субсидію, не проводячи жодних розрахунків. Інформація буде з'являтися автоматично на порталі "Дія" або в особистому кабінеті на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду. Про це заявила глава Мінсоцполітики Оксана Жолнович під час телемарафону.

Нововведення із субсидіями запрацює вже у новому опалювальному сезоні та відчутно спростить життя українцям. Так, якщо сім'я матиме право на отримання допомоги, відповідне повідомлення з'явиться на порталі "Дія" або особистому кабінеті на вебпорталі ПФУ.

Додаток "Дія". Фото: скрін youtube
Додаток "Дія". Фото: скрін youtube

"З початком опалювального сезону на порталі "Дія" і в особистому кабінеті на вебпорталі Пенсійного фонду буде вже згенерована додаткова інформація. Коли людина зайде в "Дію" чи пенсійний кабінет, вона одразу побачить потенційну приписку: "Ви можете претендувати на субсидію"", - пояснила Оксана Жолнович.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Українці, які побачать відповідне повідомлення, зможуть оформити субсидію в один клік. Жодні довідки подавати не потрібно – вся інформація підтягнеться автоматично.

Раніше портал Знай повідомляв, які доходи враховують при призначенні субсидії та коли її можуть скасувати: у ПФУ нагадали про важливе.

Також наш портал інформував, щоб особисто не ходити до ПФУ: українцям підказали, як оформити субсидію онлайн – покрокова інструкція.

Крім того, ми писали, пільги на комуналку: як оформити допомогу без марафону по держустановах.