З 15 серпня для українців запроваджуються великі штрафи від 3332 гривень. Кого та за що можуть покарати, повідомляє на офіційній сторінці у соцмережі facebook Державне агентство меліорації та рибного господарства України.

В Україні запроваджується заборона на вилов раків у зв'язку з початком періоду їх линяння. У внутрішніх рибогосподарських водних об'єктах заборона вводиться на період з 15 серпня по 30 вересня 2023 року. У Дніпровсько-Бузькій гирловій системі з 10 серпня по 20 вересня 2023 року.

Раки, фото: скріншот з відео
Раки, фото: скріншот з відео

"Основна мета заборони – захистити членистоногих у період їх другої линьки, під час якої вони найбільш вразливі. Період формування та зміцнення нового панцира може тривати від одного до півтора місяця. Саме в цей час і діє заборона на вилов раків", - йдеться у повідомленні.

раки
раки

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Порушників суворо каратимуть, аж до кримінальної відповідальності, а за кожного виловленого раку можуть оштрафувати на 3332 гривні.

"Нагадуємо, що за незаконний вилов раків та під час заборони передбачено покарання від адміністративного штрафу до кримінальної відповідальності. Крім того, порушнику доведеться сплатити збитки у розмірі 3 332 грн за кожного виловленого рака", - попередили українців.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, у Раді вигадали, за що можна штрафувати українців: порушникам доведеться заплатити до 25 тисяч гривень.

Також наш портал інформував, уже з 1 жовтня: податкова нагряне в гості до українців, кому впаяють до 17000 грн штрафу.

Крім того, ми писали, адвокат пояснив, як не влипнути на 300 тисяч через газовий лічильник.