До кінця літа вже залишились лічені тижні, і вже буквально на носі нас чекають довгі осінні ночі. Тож багатьох українців хвилює питання, скільки двоедеться сплачувати за електроенергію після завершення літа.

Платіжки за електроенергію. Фото: скрін youtube
Платіжки за електроенергію. Фото: скрін youtube

На початку осені українці платитимуть за електрику за тарифом 2,64 грн за кіловат-годину.

Про це повідомляється на офіційному порталі Кабміну з посиланням на слова керівника Міненерго Германа Галущенка.

У відомстві зазначають, що не планують підвищувати тарифи на світло, як мінімум до кінця нового опалювального сезону-до квітня 2024 року.

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

А ось подальший перегляд цін буде залежати від цілого ряду факторів — в тому числі від ситуації в енергетичній сфері.

Галущенко назвав підвищення тарифів вимушеним кроком.

Головна мета якого, полягає в необхідності отримати додаткові кошти на ремонт енергосистеми, яка зазнала значних пошкоджень під час атак російських окупантів.

Платіжки, фото: скріншот з відео
Платіжки, фото: скріншот з відео

"Всі розрахунки показували: ми не зможемо максимально відновити систему до наступної зими. І, відповідно, провести наймасштабнішу ремонтну кампанію і підтримати генерацію", – підсумував він.

За словами чиновника, головна причина підвищення тарифів на світло – брак грошей для відновлення енергосистеми після ударів російських окупантів та її підготовки до зимового періоду 2023/2024 років.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що буде з економікою, цінами та комуналкою після закінчення війни: у НБУ склали прогноз.

Також наш портал інформував електроенергію для населення: у Раді пропонують підвищити тарифи лише для однієї категорії українців.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, ціна на електроенергію має бути вчетверо вищою: українців переконують у необхідності підвищення тарифів.