Енергетики готуються до найгіршого сценарію у період нового опалювального сезону. Про це розповів голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький в ефірі телемарафону "Єдині новини".

Володимир Кудрицький заявив, що передбачити, яким буде терор з боку росії цієї зими неможливо, проте енергетики готуються до розвитку найгіршого сценарію.

Відновлення енергосистеми. Фото: скрін youtube
Відновлення енергосистеми. Фото: скрін youtube

"Ми не знаємо, куди можуть влучити ракети чи дрони, а від цього дуже сильно залежать наслідки для енергосистеми. Але ми можемо добре підготуватись. Підготовка полягає у відновленні енергооб’єктів, як "Укренерго", так і електростанцій. Друге – це захист енергооб’єктів. Ми зараз працюємо над інженерним захистом, щоб укріпити ці об’єкти та мінімізувати наслідки атак, якщо вони будуть”, - розповів Володимир Кудрицький.

Електроенергія Фото: скрін youtube
Електроенергія Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає
Показати ще

Також він заявив, що енергетичні об'єкти будуть під щільнішою охороною ППО, ніж рік тому. Тоді систем було дуже мало, а в новому опалювальному сезоні, у разі атак, відсоток дронів і ракет, які будуть мета значно зменшиться.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що економія на електроенергії до 50%: у Yasno пояснили, як правильно знімати показання двозонного лічильника.

Також наш портал інформував, українці скаржаться на затримку паперових платіжок від "Нафтогазу": як отримати рахунок, не чекаючи листоноші.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, ціни та попит рекордно впали, саме час готуватися до зимових блекаутів: скільки коштують генератори та павербанки влітку