Для всіх наших шановних читачів, які під час походу в магазин чи ринок уважно стежать за змінами цінників на головні продукти харчування, є дуже важливі новини. З'явилася інформація, що в Україні знижуються ціни на сезонні овочі, зокрема – на помідори та огірки.

Повідомляється, що в міру дозрівання врожаю огірків та томатів ціни на цю продукцію продовжують різко падати. Найбільше подешевшали рожеві та жовті томати. А ось ціни на огірки, за словами експертів із ринків, падають катастрофічно.

Про це стало відомо завдяки моніторингу цін експертів порталу AgroTimes.

Ціни на помідори, скріншот: YouTube
Ціни на помідори, скріншот: YouTube

Повідомляється, що на найбільшому ринку на заході України "Шувар", що знаходиться у Львові, найбільше знизилися ціни на огірки - відразу на 60%, до 8-25 грн/кг.

Популярні новини зараз
Коли пролунає останній дзвоник в українських школах: названо дати Повітряний шоколадний пиріг усього за 20 хвилин: все змішав і в духовку Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня
Показати ще

На 28% подешевшали рожеві томати та продаються по 35-40 грн/кг, на 25% знизилася ціна жовтих томатів, які також продають по 35-40 грн/кг. Червоні круглі томати подешевшали на 19% та, залежно від сорту, продаються по 15-20 грн/кг.

Огірки, скріншот: YouTube
Огірки, скріншот: YouTube

Томати "Примадонна" з піпкою, коштує 13-15 грн/кг. Томати-сливки – 14-17 грн/кг.

Також варто нагадати нашим читачам, що в Україні прогнозують зростання цін на продукти через європейські норми. На зростання цін в Україні впливає одразу кілька факторів, зокрема подорожчання електроенергії та палива. Проте список поповнила ще одна причина – євроінтеграція.

Нагадаємо, на 36% дешевше, ніж минулого року: в Україні обвалилися ціни на цибулю, що з картоплею та морквою.

Раніше повідомлялося, зима без світла: як змінилися ціна та попит на генератори.

Також, в Україні прогнозують зростання цін на продукти через європейські норми: що чекає на споживачів.