В українців до 1 вересня приймають заявки на нову грошову допомогу від держави. Хто може отримати виплати, їх розмір та порядок подання заяви, повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Одноразову грошову виплату зможуть отримати українці, які мешкають на території Миколаївської та Херсонської областей. Допомога передбачає компенсацію за врожай, який був втрачений внаслідок теракту російських окупантів на Каховській ГЕС.

Мешканець Херсонщини. Фото: скрін youtube
Мешканець Херсонщини. Фото: скрін youtube

Розмір виплати становитиме 3318 гривень за втрачений урожай овочів на 0,01 га. При цьому максимальний розмір допомоги становитиме 66 360 гривень – для мешканців Миколаївської області, а для Херсонської – 99 540 гривень.

Подати заявку на допомогу потрібно до 1 вересня, звернувшись до комісії, яку буде створено військовою адміністрацією населеного пункту.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Як отримати допомогу. Фото: Мінреінтеграції
Як отримати допомогу. Фото: Мінреінтеграції

Які документи слід подати?

  • Заява у паперовій чи електронній формі за затвердженою формою;
  • копію документа, що підтверджує право власності на земельну ділянку.

Як отримати допомогу. Фото: Мінреінтеграції
Як отримати допомогу. Фото: Мінреінтеграції

Спеціальна комісія розгляне заявки протягом 10 днів та проводитиме огляд земельних ділянок, на яких втрачено врожай овочів. За результатами прийматиметься рішення про нарахування допомоги. Виплати мають нарахувати на банківські рахунки одержувачів.

Раніше портал Знай повідомляв одяг, продукти та набори для гігієни: від українців приймають заявки на гуманітарну допомогу, куди звертатися.

Також наш портал інформував, що в Україні приймають заявки на нову фінансову допомогу: хто може отримати близько 90 тисяч гривень.

Крім того, ми писали, мешканцям трьох областей виплатять допомогу: хтось може отримати до 26 400 гривень.