Українцям виплатять допомогу у розмірі від 3300 до 100 тисяч гривень. Кому належить допомога, розповів прем'єр-міністр Денис Шмигаль у своєму telegram-каналі.

Українцям, які постраждали від підтоплення внаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС, компенсують вартість втраченого врожаю. Стосується це мешканців Херсонської та Миколаївської областей.

Затоплення у Херсонській області, скріншот: Youtube
Затоплення у Херсонській області, скріншот: Youtube

В уряді зазначають, що за втрачений урожай овочів на 0,01 га земельної ділянки виплачуватиметься 3300 гривень. При цьому максимальна сума допомоги не може перевищувати 100 тисяч гривень.

"Внаслідок підриву греблі багато ділянок підтопило й люди втратили свої городи та врожай. Будемо допомагати. Передбачаємо виплати в розмірі 3300 грн за втрачений врожай овочів на кожній сотці земельної ділянки приватного городу", - зазначив прем'єр-міністр.

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Денис Шмигаль наголосив, що на виплату допомоги було виділено лише 271 мільйон гривень. Компенсація надаватиметься з обмеженням – для Миколаївської області на площу не більше 0,2 га, а Херсонській – не більше 0,3 га.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українці зможуть отримувати нову доплату до пенсії: Кабмін ухвалив рішення.

Також наш портал інформував, від українців вимагають повернути державну допомогу у розмірі 6500 грн: адвокати пояснили, чому це незаконно.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українцям, які опинилися у скрутному становищі, допоможуть з продуктами та житлом: як подати заявку.