В Україні деякі громадяни можуть оформити пільги на комунальні послуги. Подання заяви та документів зазвичай потребує чимало часу та сил, проте українці можуть уникнути "марафону" держустановами. Як оформити пільги дистанційно, розповіли у ПФУ.

Фахівці Пенсійного фонду рекомендують перед поданням заяви на пільги, приготувати скановані копії необхідних документів з оригіналів.

Пільги для пенсіонерів. Фото: Youtube
Пільги для пенсіонерів. Фото: Youtube

Як подати заявку на пільги через вебпортал електронних послуг ПФУ:

  • Зайти на вебпортал та авторизуватися за допомогою кваліфікованого електронного підпису;
  • в особистому кабінеті вибрати розділ "Комунікації з ПФУ" та вибрати опцію "Заява на житлову субсидію або пільгу";
  • з'явиться спливаюче вікно, в якому потрібно вибрати розділ, необхідний для призначення пільги;
  • заповнити електронну форму у розділі "Заява про внесення відомостей до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають пільги";
  • прикріпити до заяви скан-копії необхідних документів та дати згоду на передачу та обробку особистих даних, натиснути кнопку "Сформувати заяву" та направити її до ПФУ.

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

У разі оформлення пільг на придбання твердого палива та скрапленого газу потрібно перейти до відповідного розділу "Заява про надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива та скрапленого газу" та вказати всі необхідні дані. Також потрібно додати відомості про послуги ЖКГ, доходи та витрати, членів домогосподарства. Після цього можна формувати заяву та направляти до ПФУ.

Популярні новини зараз
Шокуюча знахідка посеред льодовика: в Альпах археологи натрапили на щось жахливе Додадуть 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні З 1 червня українці платитимуть за воду по оновленому тарифу: кому радять приготуватися Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Раніше портал Знай повідомляв, пенсіонери отримають доплати від ООН: суму підрахують індивідуально.

Також наш портал інформував, експерименти у ПФУ: українцям пропонують скористатися спрощеною системою подання заявок на субсидію.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв "Бонус", якого не вистачить і на хліб: хто з пенсіонерів може отримати додаткові 209 гривень.