Як і в попередні літні місяці, у серпні середній розмір матеріальної допомоги на комуналку дорівнюватиме 300-400 гривень. Проте отримати навіть таку субсидію не так просто. Проблем при отриманні допомоги додає ще й те, що зараз багато сервісів перейшли в електронний формат.

Наразі частина українців, за результатами звіряння різних реєстрів, залишаться без підтримки.

За інформацією Пенсійного фонду України приблизно 10% усіх одержувачів субсидій, не потребують подібної допомоги, якщо враховувати їхні доходи та витрати.

отримання субсидії, фото: 5 канал
отримання субсидії, фото: 5 канал

Позбавити субсидій можуть з чотирьох найпоширеніших причин:

Популярні новини зараз
Потужно обстрілюватимуть Україну: астролог вказала, які міста чекає найбільша небезпека Не тільки вода та світло: для українців піднімають ще один тариф ПриватБанк заблокував рахунок: що треба робити відразу Часу більше не дадуть: українцям нагадали про важливу процедуру
Показати ще

Борги за комунальні послуги

ОСББ або управлінські компанії щомісяця до 10 числа передають до органів соціального захисту інформацію про неплатників комунальних послуг.

Борг не враховуватимуть лише у разі, якщо є документальне підтвердження про затримку заробітної плати чи пенсії, через що не було можливості вчасно зробити платіж. Якщо субсидію скасували, її можна відновити, сплативши борг або уклавши договори на його реструктуризацію.

Оформлення документів, скріншот: YouTube
Оформлення документів, скріншот: YouTube

Зміна місця проживання

Субсидію встановлюють та розраховують її розмір для конкретно певної нерухомості. Її можна отримувати не за місцем реєстрації, а за місцем фактичного проживання, але органи соціального захисту треба оперативно повідомити. При цьому ВПО не потребують угод про оренду житла.

Оформлення документів, скріншот: YouTube
Оформлення документів, скріншот: YouTube

Приховування доходів

Під час фінансового моніторингу експерти виявляють неточності між даними, які людина подає до органів соціального захисту та фактичних. Дорогі покупки, депозит понад 50 тисяч гривень, житло площею понад 130 кв. м або площа будинку понад 230 кв. м - все це зараз можна виявити дистанційно, та позбавити допомоги несумлінного громадянина.

Субсидія призначається, якщо витрати на комунальні послуги перевищують 15% середньомісячного сукупного доходу сім'ї до завершення військового стану та протягом одного місяця після його скасування, додають до ПФУ.

Оформлення документів, скріншот: YouTube
Оформлення документів, скріншот: YouTube

Смерть громадянина

Виплати скасовують у разі смерті особи, якій надавалася допомога. Рідні померлого мають надати до ПФУ довідку про смерть особи, яка отримувала допомогу. Інакше отримані кошти потім все одно доведеться повертати.

Нагадаємо, що буде з цінами на продукти восени: українцям розповіли, до чого готуватись.

Раніше повідомлялося, розрахунок субсидій: що не зараховується на допомогу.

Також, депутати розширили повноваження Нацполіції: чого чекати водіям.