Українцям нагадали, що держава виплачує допомогу людям, які займаються похованням пенсіонера.

Мова йде про родичів, або інших людей, які займаються похованням пенсіонера, виплачується державна допомога. Розмір допомоги на поховання залежить від категорії пенсіонера. Розмір допомоги залежить від закону, згідно з яким було призначено пенсію. У разі смерті пенсіонера допомога на похорон виплачується особам, які вчинили поховання.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Якщо пенсіонер отримував пенсію, призначену згідно із Законом України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб», то допомога виплачується у розмірі тримісячної пенсії, але не менш як п’ятиразовий розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб (13 420 гривень).

Гроші. Фото: Youtube
Гроші. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі
Показати ще

Для тих, кому пенсію було призначено відповідно до Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування" (або інших законів), розмір допомоги – дві пенсії, які отримував пенсіонер на момент смерті.

Нагадаємо, ми писали, що 14-річна дівчинка задушила себе пакетом - копів сповістили надто пізно.

Як повідомляв "Знай.ua" українець захопив заручника у будівлі ПФУ, погрожуючи підірвати гранату.

Також "Знай.ua" інформував, від українців вимагають повернути державну допомогу у розмірі 6500 грн: адвокати пояснили, чому це незаконно.