Наші читачі, які зараз перебувають у статусі пенсіонера, мають розуміти, що деяких громадян змусять пройти щорічну ідентифікацію особи. Цю процедуру потрібно буде пройти до 31 грудня поточного року.

Про це стало відомо завдяки нагадуванню прес-служби Пенсійного фонду України.

Ця перевірка стосується насамперед тих українців, які перебувають за кордоном. Виплата пенсії буде здійснюватись на поточні рахунки, відкриті в українських банках.

Оформлення пенсії, скріншот: YouTube
Оформлення пенсії, скріншот: YouTube

Пройти перевірку пенсіонери зможуть двома способами:

Популярні новини зараз
Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами ТЦК штрафує роботодавців: вручай повістки або плати штрафи Не тільки вода та світло: для українців піднімають ще один тариф Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

1. Скористайтеся сервісом "Дія.Підпис". Сервіс "Дія.Підпис" доступний на порталі електронних послуг Пенсійного фонду. Пенсіонери можуть зайти до особистого електронного кабінету та скористатися сервісом "Дія.Підпис" для проходження ідентифікації.

2. Пройти консульське підтвердження. Пенсіонери також можуть пройти ідентифікацію особи, відвідавши відповідну консульську установу у країні свого проживання. Консульська посадова особа засвідчить їхнє нинішнє місце проживання за кордоном.

Оформлення пенсії, скріншот: YouTube
Оформлення пенсії, скріншот: YouTube

Якщо пенсіонер не пройде ідентифікацію, то виплату пенсії буде припинено. Для тих, хто досяг пенсійного віку, перебуваючи за кордоном та бажає оформити пенсію, це можна зробити дистанційно через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України.

Для отримання пенсійних виплат за кордоном українські пенсіонери можуть обрати міжнародні перекази через "Укрпошту". Цей варіант стосується тих, хто раніше отримував пенсійні виплати готівкою в Україні.

Нагадаємо, Микола Томенко зазначив, що потрібно Україні замість виборів: "Військова економіка та порядок".

Раніше повідомлялося, що українець захопив заручника в будівлі ПФУ, погрожуючи підірвати гранату: "Під час переговорів...".

Також, хто може оформити щомісячну доплату у 837 гривень.