Якщо виникає суперечка, краще мати доказ сплати - квитанцію зі справжніми печатками.

Незалежно від того, яким способом ви оплачуєте послугу, підтвердженням ваших дій якраз і є платіжна квитанція. Про це йдеться у матеріалі ТСН.

Процес оплати гранично спрощений, можна оплатити не виходячи з дому електроенергію, опалення, водопостачання, квартплату одним платежем.

Щоб квитанція про сплату послуг мала юридичну силу, в ній мають міститися графи, в яких зазначаються показання засобів обліку, суми до сплати, тобто дані, які можуть знадобитися для підтвердження платежу в ситуації, якщо між сторонами виникнуть суперечки.

Квитанції потрібно зберігати, тому що: у разі збою в системі зберігання даних відомості можуть бути загублені, а потім відновлені некоректно або не повністю. Також може бути плутанина в платежах, викликана зміною тарифів або іншими обставинами, трапляються помилки та несумлінність співробітників.

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Жоден нормативний акт не вказує, як довго потрібно зберігати квитанції з відміткою або чеком про оплату послуг ЖКГ, тому в такому разі користуються законом про термін давності позовної заяви.

Згідно з ним, позовна давність щодо подібних спорів закінчується через 3 роки від моменту виникнення проблемної ситуації.

Але досвідчені юристи радять зберігати оплачені квитанції протягом 5 років.

Потрібно мати на увазі, що надруковані квитанції без справжніх печаток організації можуть не прийматися в судових органах як доказ.

Нагадаємо, ми писали, що сім'я заробила мільйони, нелегально ввозячи сміття та переробляючи його: наслідки неминучі.

Як повідомляв "Знай.ua" дочекайтеся хмаринок і знайдіть футболку: топ-лайфхаки, які допоможуть очистити ваші вікна.


Також "Знай.ua" інформував, до 10 гривень за куб: скільки українці будуть віддавати за газ у серпні, постачальники показали ціни.