Деякі наші читачі вже знають, що пенсіонери, яким виповнилося 70 років, мають право на додаткові виплати. Йдеться про щомісячну доплату у сумі 300 гривень. Однак багатьох цікавить питання, чому далеко не всі українці, яким уже є 70 років, одержують цю надбавку.

Відповідь на це запитання надали експерти видання "На пенсії".

Виплата пенсій, скріншот: YouTube
Виплата пенсій, скріншот: YouTube

Насамперед слід зазначити, що якщо розмір пенсії перевищує 10340 гривень, то вікова надбавка не виплачується.

Щомісяця перед початком нарахування проводяться всі перерахунки пенсій на наступний період виплат, зокрема, у зв'язку із встановленням щомісячної доплати до пенсії у розмірі 300 гривень пенсіонерам, які досягли 70 років. Виплатний період триває з 4 по 25 число кожного місяця.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Виплати пенсій, кадр з відео
Виплати пенсій, кадр з відео

Відповідно, наприклад, якщо пенсіонер 22 липня зустрів свій 70-й день народження, цього місяця він має отримати пенсійну виплату з урахуванням компенсації, встановленої з дати досягнення віку 70 років, оскільки відомості на виплату пенсії наступного місяця готуються заздалегідь. А ось уже наступного місяця пенсіонер отримає усі 300 гривень доплати.

"Тому, якщо ваша пенсія менша за 10340 гривень і вам виповнилося 70 років, то надбавку в сумі 300 гривень ви обов'язково отримуватимете. Просто в перший місяць після досягнення 70-річчя ця доплата виплачується з числа, коли ви відзначили свій ювілей", - зазначають експерти.

Нагадаємо, як збільшити пенсії без ПФУ: чи можна відкладати будь-яку суму.

Раніше повідомлялося, пенсія по інвалідності: як зміняться виплати українців з 1 серпня.

Також українки можуть отримати нову "гуманітарку", є все - від прокладок до ходунків: як оформити заявку.