Уряд вирішив матерільно підтримати літніх людей, які щодня страждають від обстрілів орків. Тепер в Україні частина пенсіонерів, які проживають на територіях активних чи можливих бойових дій, отримуватимуть додаткову допомогу за кошти Всесвітньої продовольчої програми ООН.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Про це повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук в своєму Telegram-каналі.

Пенсіонери, яким надаватимуть кошти, мають відповідати трьом критеріям:
• проживати на територіях активних чи можливих бойових дій (це стосується в тому числі ВПО);
• отримувати пенсію меншу ніж 3000 грн;• не отримувати з 1 березня 2023 року додаткові грошові виплати від міжнародних організацій після заповнення заяви на платформі "єДопомога" та державну допомогу на проживання для ВПО.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць
Показати ще

Розмір допомоги визначатимуть як різницю між 3000 грн та пенсійною виплатою, проте вона не може бути меншою ніж 100 грн.

Нагадаємо, ми писали, що на що не покладе "око" виконавча служба за законом: перелік речей, які не підлягають під арешт.

Як повідомляв "Знай.ua", забудьте про походи до супермаркету: "Сільпо" доставить вам продукти за 1 гривню.

Також, буде доплата до пенсії: за що українці отримують підвіщення