У Польщі українським біженцям надають дах над головою, безпеку та усіляку підтримку. Нещодавно цей список поповнила фінансова допомога на оплату ремонтних робіт.
Цей вид допомоги доступний українцям, які мешкають у Польщі та відповідають певним критеріям. Гроші на ремонт житла надає благодійний фонд Habitat for Humanity Poland, розповіли у виданні Ukrainian in Poland. Йдеться про суму у розмірі від 1000 до 7300 злотих.

Ігструменти для ремонту. Фото: Youtube
Ігструменти для ремонту. Фото: Youtube

Хто може розраховувати на фінансову допомогу від фонду:

  • Українці, які мають статус UKR та самостійно орендують житло у Польщі.
  • Польські власники квартир, які здають своє житло для українців зі статусом UKR.

За вказану суму можна купити всі необхідні матеріали для ремонту та провести роботи. Зокрема, придбати сантехніку або електричні прилади, поміняти двері та вікна, замінити підлогу, відремонтувати вентиляцію та провести ремонт стін.

Польський злотий. Кадр з "Youtube"
Польський злотий. Кадр з "Youtube"

Проте людям надають вибір. Якщо їм потрібні гроші на інші цілі, пов'язані з ремонтом, їх просять завантажити договір на проведення ремонту, роздрукувати та заповнити його та спеціальну форму.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Варто зазначити, що заповнити заявку на отримання допомоги можна було до 31 липня, а результати оголосять 7 серпня.

Нагадаємо, біженцям вже скасовують виплати в Європі: нібито "порушують правила", але це неправда

Раніше ми писали про те, що українців, які дали притулок переселенцям, порадували приємною новиною: отримають вже цього тижня.

Як повідомляв Знай.ua, поляки дарують українцям квартири: пощастило поки що тільки біженцям