На даний момент практично всі побутові споживачі одержують газ від державної компанії "Нафтогаз". Українці мають передавати показники лічильників саме "Нафтогазу". Найпростіший спосіб це зробити через інтернет.

Проте споживачів попередили, що можливі нові відключення електрики, тому важливо знати, як передати показання лічильника газу без світла та інтернету.

У прес-службі "Нафтогазу" повідомили, що компанія надає можливість передавати показники декількома способами.

Показники лічильників, скріншот: YouTube
Показники лічильників, скріншот: YouTube

У компанії зазначають, що клієнтам потрібно щомісяця оновлювати дані в особистому кабінеті на сайті компанії або за допомогою чат-ботів.

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

"Нафтогаз". Фото: скрін youtube
"Нафтогаз". Фото: скрін youtube

Однак якщо люди не мають доступу до інтернету, передавати цю інформацію можна й іншим способом. Зокрема, можна звернутися на гарячу лінію компанії за телефонами:

- 066-300-28-88,
- 098-300-28-88,
- 093-300-28-88.

"Дзвонити можна у робочі дні з 8:00 до 19:00. У вихідні – з 9 до 19:00", – попередили у "Нафтогазі".

Зателефонувавши за будь-яким із цих номерів, далі потрібно набрати в голосовому меню цифру три. Після цього клієнт зможе поговорити з оператором, який зробить свідчення в базу.

При першому зверненні, ймовірно, доведеться назвати номер особового рахунку або код EIC. Перший – це персональний номер споживача газу, який допомагає ідентифікувати його у системі. А EIC код – це персональний номер об'єкта газопостачання, що складається із 16 символів (латинських букв та цифр). EIC код та номер особового рахунку можна знайти у платіжці за розподіл або постачання газу.

До якого числа необхідно передати показання лічильника газу?

Своєчасна передача показань допоможе не переплачувати газ. Якщо зробити все правильно, платити доведеться виключно за спожиті кубометри, а в майбутньому не виникне тяганини з перерахунком.

Інформація "Нафтогазу", скріншот: Facebook
Інформація "Нафтогазу", скріншот: Facebook

Покази лічильників передаються з 1-го до 5-го числа (включно) кожного місяця. Якщо передати дані навіть 6 числа, нарахування вже може бути некоректним.

Нагадаємо, "Нафтогаз" терміново звернувся до споживачів: якщо не встигнете – будуть проблеми.

Раніше повідомлялося, "Будьте уважні": "Нафтогаз" попередив споживачів про важливий нюанс із платіжками.

Також, нові сервіси для передачі показників лічильника: кому з українців потрібно звернути на це увагу.