У державному Укрексімбанку прийняли рішення припинити надавати одну з послуг, пов'язаною з обміном іноземної валюти.

З 25 липня Укрексімбанк не надаватиме банківську послугу приймання на інкасо зношених чи пошкоджених купюр іноземної валюти. Про це повідомили у пресслужбі банку.

Обмін валют. Фото: Youtube
Обмін валют. Фото: Youtube

Процедура інкасо застосовується до тих клієнтів, яким відмовили у прийомі банкноти в обміннику і вони принесли її у банк. Банкноту там повинні замінити на нову, але треба бути готовим, що за таку процедуру доведеться заплатити від 5% до 50% комісії, залежно від рівня пошкодження.

У пресслужбі банку повідомили, що таке рішення було прийняте через головні чинники:

Популярні новини зараз
Забудьте про конденсат на склі авто: новий тренд серед водіїв стрімко набирає обертів Повістки поштовим листом: ТЦК поставило новий ультиматум Платіжка збільшиться вдвічі: українцям приготували новий тарифний подарунок Пенсіонеру дається 10 днів: держава забере всі виплати
Показати ще

Долари. Фото: Telegram
Долари. Фото: Telegram

  • відсутність попиту на цю послугу;
  • високу собівартість процедури інкасо;
  • складність операцій через зростання логістичних та інших адміністративних витрат банку, оскільки рух цивільних літаків над Україною припинений через війну.

Останній пункт у банку вважають одним із найважливіших. Однак фінустанова допускає, що послугу все ж можуть поновити.

"Поновлення банком можливостей з вивезення на інкасо зношених банкнот за кордон до банків-кореспондентів залежатиме насамперед від відновлення авіасполучення", – повідомили у банку.

Нагадаємо, ми писали, що Гетманцев зацікавився лубрикантами та гумовими піструнами.

Як повідомляв "Знай.ua" брали хабарі від 9000 до 55000: поліція влаштувала масштабні облави на воєнкомів.

Також "Знай.ua" інформував, курс долара та інфляція: що чекає на українців у наступні 12 місяців - банкіри озвучили прогноз.