В Україні ціни на продукти, послуги та комуналку почали різко зростати на початку війни, але згодом стабілізувалися. Нині ж інфляційні та курсові очікування вже не здаються такими страшними.

Свої прогнози щодо інфляції та курсу валюти озвучили українські банкіри, згідно з даними на сайті НБУ. Так, протягом наступних 12 місяців гривня буде на рівні 40,54 грн/долар, хоча ще у квітні очікувалося, що курс злетить до 41,38 грн/долар.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

У червні фінансові аналітики висували прогноз про те, що курс зупиниться на 39,54 грн/долар, прості українці чекали на 39,66 грн/долар, а керівники підприємств - 40,43 грн/долар. Також на валютному ринку покращилася динаміка останнім часом, середній курс продажу готівки падає.

Якщо говорити про інфляцію, то споживчі ціни, згідно з очікуваннями банкірів, зростуть до 13,6% у наступні 12 місяців, хоча у квітні був прогноз про 17,4%.

Популярні новини зараз
"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Фінансові аналітики очікують, що інфляція становитиме 13,5%, українці – 14,0%, а керівники підприємств – 15,7%.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

У той же час річна інфляція сповільнилася до 12,8%, що є абсолютним мінімумом від початку вторгнення росії, за даними Держстату.

Нагадаємо, на що не покладе "око" виконавча служба за законом: перелік речей, які не підлягають арешту

Раніше ми писали про те, яким буде навчальний рік для українських школярів у 2023-2024 роках: дітей повернуть за парти за однієї умови

Як повідомляв Знай.ua, Київ передумав купувати годинник із рубінами на 5 млн грн: перенаправили на потреби ЗСУ