До 30 серпня 2023 року в Україні приймаються заявки на фінансову допомогу близько 90 тисяч гривень. Хто може отримати гроші, повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України на офіційній сторінці у соцмережі Facebook.

Отримати допомогу можуть українки, які повернулися із російського полону. Фінансується програма із Фонду Шептицького, подати заявку на одноразову виплату можна до кінця літа.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

"Нагадаємо, що до 30 серпня поточного року включно колишні полонянки також можуть подати заявку на грошову допомогу від Фонду Шептицького. Одноразова фінансова допомога виплачується у розмірі 10 тисяч злотих (приблизно 90 тисяч гривень) до оподаткування", - повідомляє відомство.

Українці. Фото: Youtube
Українці. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
Оскаржите після мобілізації: у новому законі знайшли дивну норму Не тільки вода та світло: для українців піднімають ще один тариф Додадуть 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом
Показати ще

Крім того, для українок, які пережили полон, діє реабілітаційна програма, в рамках якої можна поїхати на відпочинок до Польщі. Зазначається, що прийом заявок для охочих продовжили до 31 липня 2023 року.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, з 1 серпня все зміниться: уряд попередив про зміни у виплатах, допомоги більше не бачити.

Також наш портал інформував, українці можуть отримати продуктові набори ще від однієї благодійної організації: як це зробити.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, влітку 450 гривень, а взимку – цілих 900: українці отримають компенсацію за комуналку, як подати заявку.