Українських біженців у Польщі попередили про значний штраф у розмірі понад 45 тисяч гривень, який можуть виписати у разі порушення правил.

Інформаційний портал "in Poland" розповів, про яке порушення йдеться. Справа в тому, що у Польщі санітарно-епідеміологічна станція вимагає відмовитися від збирання ягід, лікарських трав та грибів у лісах, якщо на це немає дозволу.

Робот-збирач ягід, telegraph
Робот-збирач ягід, telegraph

Бажаючим необхідно приєднатися до спеціального реєстру, але якщо проігнорувати цю вимогу, органи випишуть штраф за незаконну діяльність – від 1 000 до 5 000 злотих (від 9 338 до 46 691 грн.).

Однак людям дозволяють збирати ягоди в невеликій кількості для особистого вживання, тільки якщо ліс не в заповідній зоні.

Популярні новини зараз
Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло "Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії
Показати ще

Також поляки забороняють використовувати "гребінки" для "вичісування" ягідних кущів. За це також загрожує штраф до 250 злотих (до 2334 гривень). А при використанні спеціальних збиральних машинок – 500 злотих штрафу (4674 грн.).

Польські злоті, фото з відкритих джерел
Польські злоті, фото з відкритих джерел

Крім того, у Польщі можуть оштрафувати, якщо батьки залишать вдома одну дитину до 7 років або вживатимуть при ній алкогольні напої. Штраф від 50 до 2 000 злотих (від 413 до 16 540 грн.) загрожує тим, хто гуляє з дитиною проїжджою частиною, велосипедною доріжкою або залізничною колією.

Штраф за ще одне порушення – вигулювання тварин без намордника та повідця, якщо вони агресивні. У прибережних містах зовсім не дозволено гуляти із собаками, якщо порушники з'являться, їм доведеться заплатити до 500 злотих (до 4132 грн.).

Нагадаємо, українці у Польщі зможуть отримати безкоштовні ноутбуки: що потрібно знати