В Україні діють обмеження щодо кількості коштів, які можна зняти з банківської картки. Проте їхній розмір залежить від банку.

У деяких випадках банки можуть вимагати у клієнтів довідку, щоб зняти готівку з банківської картки, наприклад, коли операція видається підозрілою. Установа також може надіслати повідомлення про те, що ліміт на зняття готівки вже вичерпано.

Банківська карта та банкомат. Фото: youtue
Банківська карта та банкомат. Фото: youtue

За добу українцям дозволено знімати не більше 100 тисяч гривень, а для тих, хто перебуває за кордоном, сума не повинна перевищувати 50 тисяч гривень.

Насамперед, такі обмеження існують, щоб виключити масове виведення коштів з рахунків, проте вони не діють у тому випадку, якщо ви переказуєте гроші з одного свого рахунку на інший. Проблеми можуть виникнути лише під час фінансового моніторингу, під час якого перевіряють:

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще
  • операції з готівкою;
  • операції на нетипові для клієнта суми чи суму від 400 тис. грн;
  • переклади, які здійснюють за участю PEP (суспільні особи: чиновники, депутати всіх рівнів);
  • операції фізосіб-підприємців та юридичних осіб, які відкрилися менше трьох місяців тому.

Банкомат ПриватБанку. Фото: скрін youtube
Банкомат ПриватБанку. Фото: скрін youtube

Крім того, клієнту можуть призупинити та перевірити операції, пов'язані між собою, щоб він не перевищив ліміт. У НБУ зазначили, що прикладами ознак пов'язаності можуть бути: здійснення переказів одним або декількома різними клієнтами в один день/протягом певного періоду зі схожими сумами, іменами відправника/одержувача, тестовими питаннями, текстами безкоштовних повідомлень та країнами (територіями) одержувачів.

Нагадаємо, "На тобі, Боже, що мені негідно": ПриватБанк потрапив у новий скандал через долари