Енергосистема сильно постраждала після масованих російських атак, але поступово відновлюється. При цьому українцям краще далеко не ховати генератори та повербанки, оскільки відключення електроенергії не виключаються.

Про це заявив народний депутат, член парламентського Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Сергій Нагорняк.

Електроенергія Фото: скрін youtube
Електроенергія Фото: скрін youtube

Енергетики проводять ремонтні роботи, але після детального обстеження перебувають все нові та нові пошкодження об'єктів. Відновлення енергосистеми також ускладнюється тим, що вартість робіт та обладнання постійно зростає.

"Ситуація в нашій енергосистемі надскладна через російський енергетичний терор. Тільки за оцінками Світового банку збитки через ракетні удари становили понад 10 млрд грн", - зазначив нардеп.

Популярні новини зараз
Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення "Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах Українці ризикують залишитися без роботи та соціальних виплат Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Відновлення пошкоджених об'єктів могло б просуватися швидше, якби вдалося залучити іноземних фахівців, проте західні компанії побоюються відправляти працівників, адже не можуть застрахувати ризики їхнього перебування в Україні.

Відновлення енергосистеми. Фото: скрін youtube
Відновлення енергосистеми. Фото: скрін youtube

Сергій Нагорняк наголосив, що енергосистема України на даний момент працює на межі споживання, тому з настанням похолодання можливі відключення електроенергії. Також відключення можуть запровадити, якщо російські окупанти знову вдадуться до енергетичного терору.

Раніше портал Знай повідомляв, "Укренерго" терміново звернулося до українців: "Зафіксовано рекордне споживання".

Також наш портал інформував, українцям можуть примусово вимикати електроенергію: що має зробити кожен, щоб уникнути цього.

Крім того, ми писали, зима 2023/2024 буде ще страшніша, ніж попередня: енергетики попередили про відключення світла, навіть без обстрілів.