Для всіх наших шановних читачів, які мають відношення до отримання пенсійних виплат або лише збираються на заслужений відпочинок, є дуже важливі новини. Справа в тому, що для виходу на дострокову пенсію за першими списками (1-2) потрібно мати результати атестації робочого місця за умовами праці.

Під час війни проведення атестації не завжди можливе, і це може бути причиною відмови у призначенні пільгової пенсії.

Про це стало відомо завдяки повідомленню порталу "На пенсії".

Оформлення пенсії, скріншот: YouTube
Оформлення пенсії, скріншот: YouTube

Повідомляється, що український уряд вніс зміни до "Порядку проведення атестації", які вже набули чинності з 6 липня поточного року.

Популярні новини зараз
Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами ТЦК штрафує роботодавців: вручай повістки або плати штрафи Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати Додадуть 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні
Показати ще

Відомо, що тепер за рішенням роботодавця, погодженим із профспілкою, атестація робочих місць за умовами праці може проводитись протягом шести місяців з дня припинення чи скасування військового стану в Україні.

Оформлення пенсії, скріншот: YouTube
Оформлення пенсії, скріншот: YouTube

Важливо також розуміти той факт, що результати атестації, проведеної до запровадження військового стану в Україні, продовжують діяти та використовуються у період військового стану та протягом шести місяців з дня його припинення чи скасування.

Нагадаємо, банківські рахунки українців почнуть перевіряти: кому загрожує значний штраф у розмірі 33,5 тисячі гривень.

Раніше повідомлялося, де в Україні можна придбати найдешевші авто: що потрібно знати перед покупкою.

Також, українцям можуть перестати платити пенсії: як повернути виплати.